Vakumske vrečke

Na tržišču najdemo vakumske vrečke za različne namene. Ponavadi posegamo po vakumskih vrečkah za shranjevanje sezonskih oblačil, vakumske vrečke za shranjevanje živil, ki se jim s tem načinom shranjevanja podaljša rok trajanja.

Seveda z vakumskimi vrečkami lahko shranjujemo še veliko drugih stvari- oddeje, blazine, igrače, orodja…Bistvena prednost shranjevanja z vakumskimi vrečkami je, da ščitijo pred vlago, umazanijo, mrčesom in drugimi nedobrodošlimi živalcami.  In seveda je velika prednost takšnega shranjevanja tudi dejstvo, da s shranjevanjem z vakumskimi vrečkami porabimo vsaj 30 odstotkov manj prostora, ponavadi pa  več, še posebej pri shranjevanju tekstilnih izdelkov z volumnom, recimo zimskih bund, oddej, vzglavnikov…

Sistem delovanja vakumskih vrečk je shranjevanje po načelu izsesavanja zraka iz vrečke. Vakumsko vrečko napolnimo z vsebino, ki jo želimo shraniti, zapremo, s črpalko skozi ventil na vrečki izsesamo zrak in ventil dobro zapremo. Lahko jih nalagamo eno na drugo, v prodaji so velikokrat prozorne, te so tudi najbolj primerne z vidika preglednosti shranjenih stvari, ki jih iščemo kasneje.

Vakumske vrečke so izdelane iz kakovostnega PVC materiala, na tržišču imamo široko paleto raznovrstnih ponudb vakumskih vrečk iz  različnih sestavin, kakovost le teh pa se z razvojem tehnologije veča. Tudi cene niso tako nedostopne, glede na to, da so za večkratno uporabo, konkurenca med ponudniki pač naredi svoje, kar je vsekakor dobro.