SEO – optimizacija spletnih strani

Da bo neka spletna stran uvrščena čim višje v iskalniku, je treba upoštevati določena pravila. Po nekaterih podatkih bi naj na pozicijo spletne strani na iskalnikih vplivalo več kot 300 različnih dejavnikov. SEO ali optimizacija spletnih strani je metoda, ki neki spletni strani omogoča obisk in povečuje možnosti večjega obiska uporabnikov. Pravzaprav gre za metode in strategije, ki spletno strani uvrstijo čim višje med zadetki, tako, da jo uporabnik čim lažje najde.

Pomembno je, da spletna stran vsebuje edinstvene in poučne vsebine, ki so za uporabnika pomembne in privlačne. Poleg teg ne smejo biti preobsežne. Na strani naj bo vsaj 250 besed, da lahko iskalnik ciljne besede poveže, nekatere ključne fraze so lahko zapisane tudi krepko. Uporabniki bodo zanimive vsebije med seboj delili in s tem ustvarjali dodaten promet z delitvijo na raznih socialnih omrežjih.

Objava povezav do svoje spletne strani, na drugih, zaupanja vrednih spletnih straneh, lahko tudi poveča gledanost spletne strani. V primeru povezav z na primer dobavitelji, drugimi ponudniki materiala in vseh drugih, ki imajo svoje spletne strani, lahko pride do dogovora o izmenjavi linkov, in tako v bistvu do reklamiranja eden drugega. Pomembna stvar so tudi slike, ki spletno stran resnični izpopolnijo. Pomembno je, da so slike opremljene z vsemi pomembnimi detajli, kot je naslov, opis in napis.

Upoštevanje zgoraj napisanih priporočil lahko omogoči, da se spletni strani poveča gledanost.