Prevajalci

Prevajalci so jezikoslovci, ki se ukvarjajo s prevajanjem besedil iz enega jezika v drugega ali v več drugih. V Sloveniji je veliko prevajalcev, nekaj od njih pa si lahko ogledate v seznamu slovenskih prevajalcev v okviru Wikipedije.

Prav tako na Wikipediji lahko najdete prevajalce drugih jezikov, in sicer pod angleškim iskalnim pojmom ‘translators availabe’. Na spletu je na voljo tudi seznam imetnikov licenc DZTPS strokovni prevajalec / strokovna prevajalka za prevajanje iz tujega v slovenski jezik, iz slovenskega v tuji jezik ter iz tujega v tuji jezik. Prevajalci (kontaktirajte strokovnso usposobljene prevajalce prevajalske agencije Multilingual na naslovu http://www.multilingual.si/sl/prevajanje) so v večini zaposleni v podjetjih, kot samostojni podjetniki ali pa delajo v prevajalskih agencijah.

Vedno več prevajalcev je tudi ‘freelancerjev’, samostojnih ustvarjalcev. Ena izmed pozitivnih lastnosti prevajanja je, da lahko prevajalci opravljajo delo kar od doma. Delo prevajalcev zahteva strokovnost in natančnost. Pri prevajalcih je izjemno pomembno, da se držijo dogovorjenih rokov. Prevajalske agencije zaposlujejo prevajalce za različne jezike, kar pomeni, da nudijo prevode v jezike, po katerih je največje povpraševanje.