Ruščina

Ruščina je v Evraziji najbolj razširjen jezik. Spada med slovanske jezike. Govorijo ga predvsem v državah, ki so bile včasih združene v eno državo, to je Sovjetsko zvezo. Zanimivo je, da ruščino govori zares veliko število prebivalcev v Evraziji, pa vendar se je v vseh ostalih državah sploh ne učijo.

V Sloveniji je ruščina (http://www.ruscina.com/) vključena v izobraževalne programe določenih srednjih šol že kar nekaj časa. V zadnjem času pa se za ruščino zanima vedno več ljudi. Zakaj? Razlog je precej preprost. Glede na to, da veliko število prebivalcev Evrazije govori ruščino, pomeni, da je znanje ruščine zelo dobrodošlo na raznih potovanjih, sklepanjih novih poznanstev, v zadnjem času pa vse bolj tudi na poslovnem področju.

Znanje ruščine si lahko pridobimo na različne načine. Morda najenostavnejše in najhitreje si lahko znanje ruščine pridobimo s pomočjo raznih tečajev, ki jih organizirajo za to specializirana podjetja. Osnovno govorjenje ruščine pa se lahko naučimo tudi sami s pomočjo raznih programov, ki jih pridobimo preko interneta.