Otroške igre

Se morda med vami skriva kdo, ki kot otrok ni igral “gnilo jajce” ali pa “skrivalnice”? Če je temu tako, sem za to osebo iskreno žalostna, saj je bila prikrajšana za mnoge otroške užitke. Igre so namreč velik in pa tudi zelo pomemben del otroškega časa, saj se v njih otrok zabava, hkrati pa se uči socializacije ter raznih naukov.

Dandanes so otroške igre povsem drugačne, kot so bile v preteklosti. Časi, ko so se otroci igrali zunaj v naravi, so že skoraj čisto pozabljeni, saj so to nadomestile predvsem računalniške igre. Po njih posegajo predvsem otroci v osnovni šoli, medtem ko se mlajši pogosto še vedno igrajo z raznimi plišastimi igračami. Njihove igre so lahko diktirane z vnaprej določenimi navodili, ali pa povsem svobodne narave.

Nekatere otroške igre, ki so se igrale v preteklosti, k sreči med nami ostajajo tudi danes. Med njimi so brez dvoma “skrivalnice” ter “kdo se boji črnega moža”. Prav tako so še vedno popularne tudi otroške igre z žogo, kot naprimer “pepček” ter “boj med dvema ognjema”.

Po mojem mnenju je ohranjanje nekaterih starejših otroških iger zelo pomembno, saj so te med drugim tudi del naše tradicije, poleg tega pa se ob njih lahko otroci izvrstno sprostijo in živijo svoje sanje.