Brazilska depilacija

brazilska depilacijaBliža se čas dopustov, zato nam misli že veselo uhajajo. Morje, plaža, sonce, zabava, počitek, … Da, vse to se nam bliža in primerno temu so se začele tudi priprave na poletje. Potimo se v fitnesih, tek v naravi, poskrbimo za lep videz kože, pa tudi kar se tiče poraščenosti telesa gremo v akcijo.

Pred skokom v mične bikinije vsi poskrbimo za nezaželene dlačice. Metode odstranjevanja so znane vsem, pa vendarle naj danes malo več povemo o brazilski depilaciji…

Brazilska depilacija je znana še pod izrazoma playboy ali tanga depilacija. Depilacijo izvajajo v kozmetičnih salonih zaposlene, ki so posebej usposobljene za to področje. Dlačice se odstranjujejo na bikini področju, sramnih ustnicah in okrog anusa.

Kako pa poteka sam postopek? Kozmetičarka nanese vosek na predel, ki ga namerava depilirati in z ustreznimi trakovi odstrani dlačice. Sam poseg je boleč, pa vendar njegova popularnost raste iz leta v leto. Večina žensk, ki se odloči za brazilsko depilacijo enkrat, potem te navade ne opusti. Mnenje uporabnic je, da je ta občutek gladkosti neprecenljiv.

Vsekakor velja omeniti še, da je vzdrževanje higiene potem lažje, saj ni dlačic, ki bi zadrževale znoj in ostale stvari. Kakšen je končni videz? Kozmetičarka odstrani vse dlačice, razen ene črtice na sredini.