Tiskalnik za domačo rabo

Pri izbiri tiskalnika za domačo rabo moramo predvsem vedeti kaj in koliko bomo tiskali. Hitrost izpisa je v tem primeru zanemarljiva, saj je na prvem mestu pomembna zanesljivost in širok nabor možnosti uporabe tiskalnika. Vsekakor moramo tudi pri tiskalniku za domačo rabo razmisliti ali potrebujemo tiskalnik za tiskanje fotografij ali zgolj za tiskanje besedila in manj zahtevnih dokumentov.

Naslednji korak je, da se vprašamo koliko strani na mesec bomo sploh natisnili – to je pomembno predvsem zato, ker je s tem neposredno povezan tudi strošek nakup kartuš ali tonerjev, kar nam lahko pri nakupu tiskalnika bistveno poceni ali podraži sam strošek izpisa. Zato je zelo pomembno, da pred nakupom preverimo tudi cene kartuš in tonerjev, kjer pa imamo danes veliko izbiro tako originalnih, kot tudi nadomestnih in obnovljivih kartuš in tonerjev, ki so bistveno cenejši od originalov.

Naslednja stvar, ki jo moramo preveriti pred nakupom tiskalnika je kakšne vrste tiska podpira vaš tiskalnik A4, A5, ovojnice ter tisk fotografij neposredno iz digitalnega fotoaparata ali mobitela. Za konec pa se moramo še vprašati ali potrebujemo tiskalnik z vgrajenim mrežnim vmesnikom in wi-fi podporo ali je dovolj, da je naš tiskalnik priključen le na en računalnik. Tako verjamemo, da vam nismo odgovorili na vsa vprašanja, smo pa vam nakazali na kaj morate biti pozorni pri izbiri tiskalnika za domačo rabo.