Če uživate v peki in pripravi kruha, potem upam, da vam bodo prav prišli naslednji nasveti in kuharski recepti, ki jih je koristno upoštevati pri peki. Ko pečete kruh lahko dodate v testo razne oreščke kot so zmete bučnice, orehi, pistacije ipd. S tem boste kruh in okus precej obogatili in spekli ne ravno konvencionalno štruco ali hleb kruha. Po drugi strani pa se morate zavedati, da lahko oreščki izzovejo alergijo, kar je lahko pripelje alergike do precejšnjih težav oziroma jim povzroči zdravstvene zaplete. Tudi z olji se lahko poigrate. Kruh se namreč precej naleze okusa, ki je odvisen od olja. Poleg navadnega in olivnega olja, lahko uporabite npr. tudi orehovo olje, sezamovo ali kokosovo olje. Morda uporabite pikantno olje s feferoni in v testo zamesite še na drobno narezane posušene paradižnike. Boste videli kako drugače je lahko kruh. Na samo strukturo kruha vpliva tudi to kakšen tip moke uporabite, ali je kvas svež ali v prahu, koliko vode prilijete, kako dolgo mesite kruh in kako dolgo ga pustite vzhajati. Če vas zanima peka kruha, si lahko ogledate recepte za kruh, ki so objavljeni na strani http://www.recepti-kulinarika.com. Želimo vam uspešno peko in prijeten vonj po svežem kruhu.