Sodni prevodi

Dandanes je pomembno, da nikoli ne zmanjka dela saj se v življenju in financah pozna vsak izgubljen EUR. Vsa dobra podjetja svojo dejavnost širijo preko različnih javnih razpisov na katera se prijavljajo, če se pa le pokaže možnost je pa idealno, če imamo možnost svoje storitve ponuditi tudi v tujini. Pripomore k večji razpoznavnosti in seveda k zaslužku. Če potrebujete sodni prevod, kliknite na http://www.multilingual.si/sl/sodni-prevodi.

V kolikor pa sodelujete na javnih razpisih v tujini potrebujete poslovno dokumentacijo, ki je prevedena v jezik države v kateri bi radi delovali. V tem primeru so morate priskrbeti sodno overjene prevode, ki jih izvajajo posebej za to usposobljeni strokovnjaki, ki jih imenuje Ministrstvo za pravosodje Republike Slovenije. Takšni prevodi so opremljeni z žigom in podpisom sodnega tolmača, ki s tem jamči za svoje delo. Prevedeno besedilo mora biti identično z izvirnikom in prevod mora biti zvezan z izvirnikom.

Kaj pa potrebuje sodni tolmač, da lahko prične z delom? Prinesti morate izvirnik, za katerega želite, da se opravi sodni prevod ali njegovo overjeno fotokopijo, ki se zveže s prevodom. Kam pa moramo po overjeno fotokopijo? Najbolj enostaven način, da pridemo do tega je, da se oglasimo na upravni enoti, kjer uredimo vse potrebne stvari.