Kranjska Gora

Svetovni pokal v smučarskih skokih in poletih v Planici zagotovo sodi med največje slovenske športne dogodke. Kranjska Gora pa je širnemu svetu poznana tudi po svetovnem pokalu v alpskem smučanju Vitranc, kjer se vsako leto po smučarskih strminah spuščajo največja svetovna imena smučarskega športa.

Pokal Vitranc ter skoki v Planici pa nista edini športni prireditvi, ki se odvijata v tem koncu Gorenjske. Morda res niso tako svetovno odmevne, so pa namenjene vsem zabave željnim ter vsem ljubiteljem zimsko-letnih športov. Navsezadnje si je Kranjska Gora pridobila sloves najboljšega celoletnega zabaviščnega, športnega in rekreacijskega središča Julijskih Alp.

Športne programe za vse starosti spremlja tudi bogata animacijska ponudba s številnimi celoletnimi prireditvami. Seveda pa ima Kranjska Gora, ki leži na robu Triglavskega narodnega parka tudi svoje skrivnosti, ki jim lahko prisluhnemo v zavetju gora in skrivnostne narave. Morda pa naletite tudi na Kekca ali pa Pehto. Če srečate Bedanca pa jo le urno ucvrite na varno.