Biološko pridelana hrana

Biološko pridelana hrana ali biohrana je zelo zdrava za naš organizem, saj je lahko prebavljiva in ne vsebuje raznih konzervansov in umetnih dodatkov. Uporabljajo jo vegetarijanci, veganci pa seveda tudi tisti, ki jedo meso. Ne smemo pozabiti tudi na tiste, ki zaradi bolezenske diagnoze morajo uživati zdravo prehrano. Lahko jo konzumiramo kot svežo zelenjavo ter jo uporabljamo za kuhanje ali drug način priprave jedi. Obstajajo pa tudi predelani izdelki iz ekološke pridelave kot so razne pirine, koruzne, polnovredne pšenične testenine;  razni sojini, ovseni, pirini, kamutovi napitki; pirina, tapiokina, riževa moka; namazi in marmelade; naravni sokovi ter piškoti, krekerji, grisini. Vse to lahko kupimo v trgovinah, kjer predstavlja biohrana glavno ponudbo za potrošnike.

Tudi v mestih vedno več ljudi išče svoj kotiček zemlje, ki bi jo obdelovali na ekološki način. Tako obstajajo na primer v Ljubljani tako imenovani vrtičkarji, ki imajo na obrobju mesta svoj delček zemlje, kjer se sproščajo ter obenem pridelajo zelenjavo za osebno porabo.

Znane trgovske znamke v zadnjih letih prav tako ponujajo lastno znamko ekološko pridelanih živil, ki so ponavadi cenejši od tistih v specializiranih trgovinah z bioprehrano.