Avtoplin je ekonomočno gorivo

Cena goriv na svetovnem trgu vseskozi narašča. Na trgu pa je vse več alternativ prevoznih sredstev na pogone, ki so cenovno dosti ugodnejši. Poleg prevoznih sredstev na električni pogon v ospredje vse bolj prihajajo avti na plin. Še posebej aktualne so predelave prevoznih sredstev na bencinski pogon na plin.

Predelava avta na plin je postopek za katerega se v zadnjem času odloča vse več ljudi, saj se lahko na ta način vozimo do 50 % ceneje v primerjavi z motornim bencinom. Predelava je dokaj preprosta in vam jo ponudniki zagotovijo že v enem dnevu. Rezervoar za plin je navadno nameščen v prtljažniku ali pa v prostoru, kjer je rezervna guma. Ponudniki vgradnje plina v avto pa vam zagotovijo tudi večletno garancijo.

Avto na plin pa je okolju bolj prijazen, saj pri izgorevanju nastaja manj škodljivih snovi. Dokazano je, da v primeru nesreče ni večje nevarnosti za vžig ali eksplozijo kot pri ostalih vozilih. Zanimivo je dejstvo, da je trenutno največ avtov na plin v Evropi na cestah v Italiji, in sicer kar 1,2 milijona. Na drugem mestu pa je Poljska. Uporaba plina pozitivno vpliva tudi na nekatere druge dele avtomobila. V primerjavi z avtom na bencinski pogon pa je tudi bolj tih.