Slikopleskarstvo

Tako kot je slikar ponosen na svoj končni izdelek, na platno, prekrito z barvno umetnijo, tako je tudi slikopleskar ponosen na »svojo« steno, pa čeprav je ta odeta v zgolj eno barvo.

Barva daje prostoru svojo energijo, in to energijo zna dober slikopleskar tudi poudariti. Profesionalno slikopleskarstvo je s tega vidika sigurno umetnostna dejavnost, s katero slikopleskarji ljudem podarjajo poslikave, ki naredijo njihov dom prijeten za bivanje.

Vsak slikopleskar, ko zaključi svoje delo, na svoje »stensko« platno pogleda z istim žarom kot slikar na svoje platno. Toda tudi v tem poklicu so lahko umetniki dobri ali slabi, kot vsepovsod drugje. Zato se predhodno pozanimajte, preverite njihove reference. Vsekakor pa jasno in glasno povejte, izrazite, kaj želite, in v koliki meri so vaše želje izvedljive.

Slikopleskarstvo je umetnost drugačne vrste, je pa zato precej praktično in namenjeno dobremu počutju ljudi v njihovih domovih, poslovnih stavbah … Slikopleskarstvo je pravi odgovor, kadar želite svoj dom oviti v paleto barv, vzorcev, morda tudi poslikav, in boste še vedno imeli občutek domačnosti, toda z dodanim umetniškim pridihom.