Rabljene previjalne mize

Rabljene previjalne mize so vsekakor dobra naložba, kjer lahko za malo denarja veliko dobite. Ker so nekateri starši ob prihodu otroka zelo zaskrbljeni, saj niso prepričani, če bodo imeli dovolj finančnih sredstev, da bi lahko otroku kupili vse potrebne pripomočke in opremo, vam svetujemo, da pri določeni opremi pogledate in preverite, če bi jo morebiti lahko kupili tudi rabljeno. Nekateri po dokaj ugodni ceni prodajajo rabljene stvari in tako boste svojemu otroku kupili kakovostne stvari po smerni ceni.

Previjalna miza je ena izmed stvari, za katero vemo, da je zelo uporabna tudi če je rabljena. Otrok med previjanjem mize ne more poškodovati in tudi nekateri previjalne mize prodajo kmalu po rojstvo otroka, saj spoznajo, da dejansko mize sploh ne uporabljajo, da otroka previjajo kar v kopalnici na pralnem stroju ali v spalnici na psotelji. Velikokrat se zgodi, da se otroci na previjalni mizi niti ne želijo previjati in jočejo tako močno, da starši obupajo in jih raje previjajo kje drugje. Z odraščanjem je previjanje otroka vedno težje, saj je otrok vedno bolj živahen in potrebuje vedno več pozornosti. Starši so pa tisti, ki se jim zelo mudi, predvsem kadar morajo otroka pripeljati v vrtec, potem pa iti še v službo.

Ob tem seveda nimajo časa, da bi se jim otrok upiral in izsiljeval s svojimi vragolijami, da bi se raje previjal kje drugje. Za previjanje po mnenju strokovnjakov niti ni potrebna previjalna miza, je povsem dovolj, da imate primerno poglogo in otroka lahko previjete kjerkoli, tudi v dnevni sobi ali vozičku. Otrok ni tako občutljiv in ne rabi biti vedno vse kot to narekujejo knjige. Tako je morebiti celo nesmiselno, da tisti, ki nimajo veliko denarja, slednjega trošijo za nekaj, kar se lahko kasneje izkaže kot neuporabno.

Tudi pretiravanje, kaj neki vse potrebujemo na previjalni mizi je pogosto napačno. Dejansko potrebujemo samo vlažilne robčke, kremico za ritko, malenkost vode ali pa vlažilne robčke ter seveda novo pleničko in lahko previjanje opravimo zelo hitro in učinkovito. To da imajo nekateri takšne in drugačne robčke, mahne in velike pleničke, tampončke, gazice in podobne stvari je predvsem stran metanje denarja, saj otrok po tem ne bo nič bolje previt, predvsem pa nič bolj srečen. Veliko bolj pametno je, da ta denar in čas namenite nečemu drugemu, da otroku namenite kakovostnejšo hrano brez umetnih dodatkov, da poskrbite za oblačila, ki so izdelana iz res kakovostnih materialov in ne vsebujejo veliko količino kemikalij in podobno.

Možnosti kako porabiti denar na veliko bolj učinkovit način je veliko. Prav tako vam svetujemo, da nikar vselej ne poslušate mnenje drugih mamic in starih mam, saj vselej nimajo prav in vam lahko s svojimi nasveti prej škodijo kot pa koristijo. Previjalne mize nikakor niso nujno potrebne, kar boste morebiti skozi čas spoznali sami in videli, da je bila investicija v resnici zgrešena. A takrat vam še vedno obstaja ena možnost, da se odločite za prodajo in da vam miza povrne vsaj nekaj denarja.

Previjalne mize so različnih oblik in mnoge tudi s številnimi dodatki, a le redke so res funkcionalne in uporabne