Katera orodja vsebuje garnitura orodja ?

Garnitura orodja lahko vsebuje zelo različno število in vrst orodji. Ponudba največkrat obsega več različnih garnitur, ki so prilagojena točno določenim zahtevam kupcev. Po številu orodji obstajajo garniture od nekaj do preko sto kosov. Nadalje je lahko garnitura orodja namenjena splošni ali specifični profesionalni rabi. Splošni uporabi namenjena garnitura orodja je načeloma namenjena neprofesionalni rabi, obstaja pa v zelo različnih izvedbah.

Obsega lahko nekaj različnih vrst orodji, kot so viličasti ključi, klešče, izvijači, kladivo in podobno, lahko ima specifično dodana posebna orodja, kot je ključ za filter, ključ za svečke in podobno. Dodatno obstaja ponudba zgolj ene vrste orodja ali nekaj vrst orodja. Profesionalni rabi je namenjena garnitura orodja, specifična za posamezno panogo. S tem je kupcu olajšana izbira, takšno garnituro odlikuje tudi velika praktičnost. Uporabnik ima v garnituri vse, kar potrebuje.

Če je garnitura orodja popolna, lahko naenkrat vzame vse potrebno s seboj. Obstajajo garniture orodja za servis vozil in mehanizacije, garniture orodja za vodoinštalaterje, garniture orodja za mizarje, garnitura orodja za klimatske naprave in podobno. Nadalje se lahko izbira garnitura orodja v zelo različnih pakiranjih oz. načinih transporta. Najbolj preprosta oblika je plastična embalaža, v kateri je različno, največkrat manjše število različnih ali enakih vrst orodji.

Obstaja tudi garnitura orodja v vložkih, ki so največkrat sestavni del vozička za orodja oziroma posameznega predala. Posamezen vložek ima lahko garnituro ene vrste orodja, kot so ključi, nasadni ključi, najrazličnejši izvijači ali več vrst orodja. Tak primer so klešče in kladiva ali različne vrste ključev.

garnitura orodjaZa profesionalno rabo pogosta oblika pakiranja oziroma transporta sta kovček ali kaseta. Kovček je načeloma namenjen manjšim obremenitvam, kovček pa večjim. Temu primerno je bolj robusten ter prilagojen uporabi v težjih pogojih. Pri izbiri je zelo pomembno dobro načrtovanje ali upoštevanje izkušenj. Veliko število orodja in posledično večja embalaža ni nujno prednost. Pri manjših opravilih v gospodinjstvu smo lahko veliko bolj učinkoviti, če imamo zgolj nekaj najnujnejših vrst orodji v manjši embalaži.