Frizure

Frizure so lahko  kratke, srednje dolge ali dolge. Lahko so klasične, moderne, odštekane, barvane, ekstravagantne in še bi lahko naštevali. Frizerji se morajo stalno izobraževati, če želijo stopati v korak s časom glede modernih in novih frizur. Tako obiskujejo razne seminarje, tečaje, showe ter sejme, kjer se seznanijo  z novimi trendi v svetu mode in pričesk. To znanje potem prenašajo na mlajše generacije.

Frizerskih salonov je precej, še posebej v mestih, zato je konkurenca kar velika. Vsi se morajo na nek način uveljaviti ter pridobiti stalne stranke, ki so zadovoljne in se vedno rade vračajo. Tako se vsak frizer trudi, da si ustvari svojo mrežo strank, ker mu to nudi stalen prihodek ter seveda osebno zadovoljstvo ter potrditev, da dela dobre frizure.

Frizerji imajo tak poklic, ki ga lahko opravljajo tudi izven službenega časa, torej doma. Svoje družinske člane ter sorodnike in znance lahko postrižejo kar doma, nekateri pa to izrabljajo tudi za dodaten zaslužek na črno.  Dopoldan delajo v salonu, popoldan in zvečer ter ob vikendih pa strižejo doma.

Frizerje obiskujejo tudi hišni ljubljenčki, predvsem psi in mačke, saj nekatere vrste potrebujejo redno striženje. Tako imajo tudi oni moderne frizure. Vas zanima kakšne so frizure 2013?