Oblikovna podoba spletne strani

Za manjše podjetje s precej omejenim budgetom, ki se želi zgolj enostavno predstaviti na internetu, je smiseln nakup že narejene oblikovne predloge. Vsako resno podjetje pa mora poskrbeti za spletno stran (več o izdelavi spletnih strani na www.spletnik.si), ki bo upoštevala celostno grafično podobo podjetja in ki bo že na prvi pogled dajala videz profesionalnosti in kredibilnosti.
Na žalost se v Sloveniji še vedno preveč (tudi resnih in uspešnih podjetij) predstavlja na internetu s tako oblikovanimi spletnimi stranmi pri katerih se takoj vidi, da so jih naredili popolni amaterji ali pa nečaki oseb na vodilnih položajih. Takšna spletna stran marsikoga že takoj ob prihodu odvrne od nadaljnjega brskanja po spletni strani. Še bolj opazno je to v nepoznanih spletnih trgovinah, kjer kupec ravno zaradi amatersko izdelane spletne strani ne opravi nakupa, saj mu stran ne vzbuja kredibilnosti, varnosti in zaupanja, da bi v takšni spletni trgovini opravil nakup in posredoval svoje kontaktne podatke ter podatke o plačilni kartici.

Tako kot v realnem svetu po vsej verjetnosti ne zaidete v najbolj zanikrno trgovino v kateri so izdelki nametani po paletah, tako tudi na spletu, ne bi kupovali v takšnih trgovinah. Ravno zaradi tega je še kako pomembno, da se izdelave spletne strani lotite premišljeno in da izdelavo prepustite profesionalcem, ki bodo poskrbeli za ustrezno in privlačno podobo spletne strani ter hkrati tudi za takšno uporabniško izkušnjo, ki vam bo prinesla na spletni strani ustrezne konverzije pa naj si gre za nakup izdelka, prijavo na e-novice ali registracijo na online spletni seminar.