Obrezovanje dreves je delo strokovno usposobljene ekipe

Živite ob gozdu, kjer ogromne veje visokih dreves že nevarno segajo proti vašemu domu? Potem je obrezovanje dreves (več informacij dobite na spletni strani https://www.lesjezlato.si/obrezovanje-dreves/) zagotovo storitev, ki jo iščete. V tem primeru gre običajno za zelo masivne veje, ki jih je težko odrezati le z majhnimi škarjami, ampak jih je potrebno obrezati z motorno žago. Takšno delo pa zahteva predvsem strokovno usposobljeno ekipo, ki ima izkušnje z delom na višini in hkrati tudi obvlada rokovanje s stroji, kot je na primer motorna žaga. Običajno vam obrezane veje tudi odpeljejo, tako da z njihovim pospravljanjem nimate problemov.

Za kakovosten pridelek je pravilno obrezovanje dreves zelo pomembno

Obrezovanje dreves pa je nujno opravilo tudi če imate doma različno sadno drevje, ne glede na to ali so to jabolka, hruške, češnje ali katero koli drugo sadje. Zavedati se morate, da boste le s primernim in rednim vzdrževanjem vašega sadovnjaka lahko prišli do čim večjega pridelka na vaših sadnih drevesih. Od tega, ali je drevo pravilno obrezano, je odvisna tudi njegova rast in razvoj. Ne le, da s strokovnim obrezovanjem vplivate na količino pridelka, ampak tudi na njegovo kakovost.

Zato je zelo pomembno, da obrezovanje dreves opravijo strokovnjaki, ki se dnevno srečujejo s tovrstnimi deli, saj bo rez drevja na ta način strokovno opravljeno.

Poskrbite za redno obrezovanje dreves, ki krasijo vaš vrt

Ne poznamo pa zgolj sadnih in zelo masivnih dreves, ki jih je potrebno prikrajšati, ampak je potrebno redno obrezovati tudi vsa okrasna drevesa. V tem primeru pridelek ni tako pomemben, je pa zato potrebno posebno pozornost nameniti predvsem njihovem izgledu. Okrasna drevesa se tako obrezuje zaradi spodbujanja cvetenja in rasti, ter njihovega oblikovanja. Običajno gre v tem primeru za drevesa nižje rasti oziroma grmovnice, pri katerih se obrezuje mrtve, bolne in šibke veje, ter poganjke in izrastline, ki motijo rast dreves ali grmovnic v bližini.