IR grelne plošče varujejo zdravje in izboljšujejo simptome bolezni

infrardeč panelInfrardeči paneli s svojim ogrevanjem zmanjšujejo pojav plesni v vlažnih prostorih in izboljšujejo kakovost zraka. Visoka kakovost zraka pa je pomembna vsem ljudem, kateri bolehajo za alergijami in astmo. IR grelne plošče ne ogrevajo zraka v prostoru, temveč neposredno ogrevajo predmete in ljudi v prostoru. Človeško telo dobro absorbira IR žarke, ki jih oddajajo grelne plošče. Pri tem se v telesu pospeši krvni obtok in izboljša splošno počutje. Toplotna obdelava z IR žarki se uporablja tudi pri zdravljenjih različnih bolezni, predvsem pa jo uporabljajo v zdraviliščih, v fizioterapevtskih ordinacijah in sprostitvenih centrih.

IR grelne plošče ustvarjajo čisto in naravno toploto

Običajni sistemi za ogrevanje za svoje delovanje potrebujejo kroženje zraka v prostoru, vendar pri tem povzročijo tudi kroženje prahu, alergenov in pršic. Pršice in alergeni pa so lahko problematični za vse tiste, ki trpijo zaradi astme, bronhitisa ali katere druge vrste bolezni na dihalih. Kroženje zraka pri običajnih ogrevalnih sistemih poslabšuje simptome teh bolezni, kar posledično vodi do težav pri dihanju. Infrardeči paneli pa na drugi strani ne koristijo zraka za transport toplote po prostoru, saj ustvarjajo čisto in varno toploto, ki ne povzroča težav z dihanjem.

Toplota IR grelnih plošč pospešuje cirkulacijo v krvnem obtoku

IR grelne plošče v primerjavi z običajnimi grelnimi sistemi ustvarjajo veliko bolj prodorno toploto. Običajni radiatorji se s svojo toploto zaustavijo na površini telesa, kar pa povzroči suho kožo, katera lahko poči in ostane odprta za okužbe. IR toplota pa lahko prodre do tri centimetre pod površino kože, zato človeško telo dobro ogreje. Ustvarjena toplota povzroči sproščanje dušikovega oksida, ta pa vpliva na nivo hemoglobina v krvi. Povišan hemoglobin povečuje raven kisika v krvnem obtoku in zmanjšuje srčni utrip. Dovolj segrete in razširjene žile omogočajo kroženje večjega števila krvnih celic po telesu. Prav zaradi tega, infrardeči paneli s svojo toploto pospešujejo krvni obrok in ustvarjajo dobro splošno počutje.